20140630

GOOGLE ΚΑΙ MICROSOFT «ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ SMARTPHONES


Τα λειτουργικά συστήματα των κινητών Android και Windows θα εφοδιαστούν με ένα «διακόπτη απενεργοποίησης» μετά την επιτυχία αποτροπής κλοπών smartphone από την Apple.
Η Google και η Microsoft θα προσθέσουν ένα «διακόπτη απενεργοποίησης» σε μελλοντικές εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων των smartphone τους, μετά την επιτυχία της Apple με την εφαρμογή του αντικλεπτικού πρωτοκόλλου στις φορητές συσκευές της, το περασμένο έτος.
Η δέσμευση των δύο εταιρειών να ενσωματώσουν το διακόπτη απενεργοποίησης στα αντίστοιχα λειτουργικά συστήματα Android και Windows ανακοινώθηκε την Πέμπτη από κοινού από το Γενικό Εισαγγελέα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν και τον Εισαγγελέα του Σαν Φρανσίσκο Τζορτζ Γκασκόν. Ο Σνάιντερμαν και ο Γκασκόν είναι επικεφαλής της προσπάθειας για τη μείωση των κλοπών smartphones, ενθαρρύνοντας τους κατασκευαστές hardware να προσθέσουν ένα διακόπτη απενεργοποίησης στα προϊόντα τους μέσω της Πρωτοβουλίας Secure Our Smartphones (SOS).
Το νόημα του διακόπτη απενεργοποίησης είναι να καταστήσει τις κινητές συσκευές άχρηστες αφότου έχουν κλαπεί, αφαιρώντας έτσι το κίνητρο της κλοπής. Όταν η Apple κυκλοφόρησε το λειτουργικό της σύστημα iOS 7 τον Σεπτέμβριο, περιλάμβανε ένα χαρακτηριστικό «κλειδώματος ενεργοποίησης» που επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώσουν και να απενεργοποιήσουν ένα iPad ή iPhone που έχει κλαπεί.
Η ανακοίνωση της Πέμπτης της Google και της Microsoft περιλάμβανε δεδομένα που απεικόνιζαν την επιτυχία του χαρακτηριστικού της Apple στην αποτροπή της κλοπής. Στη Νέα Υόρκη, οι ληστείες iPhone μειώθηκαν κατά 19% κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2014, μετά την εφαρμογή της δυνατότητας κλειδώματος, σε σύγκριση με μια πτώση 10% των συνολικών ληστειών σε όλη την πόλη και μια αύξηση 40% σε κλοπές συσκευών Samsung (η Samsung παρουσίασε το δικό της διακόπτη απενεργοποίησης φέτος τον Απρίλιο).
Στο Σαν Φρανσίσκο, οι ληστείες iPhone μειώθηκαν κατά 38% μέσα σε έξι μήνες μετά την ανακοίνωση της Apple το Σεπτέμβριο, ενώ οι ληστείες των συσκευών της Samsung αυξήθηκαν κατά 12% κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.
«Η δέσμευση της Google και της Microsoft είναι τα γιγάντια βήματα προς την ασφάλεια των καταναλωτών και τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα απεικονίζουν την εκπληκτική αποτελεσματικότητα των διακοπτών απενεργοποίησης,» ανέφερε ο Σνάιντερμαν σε μια δήλωση. «Σε μόλις ένα χρόνο, η Πρωτοβουλία Secure Our Smartphones έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου προς την κατεύθυνση του περιορισμού της ανησυχητικής τάσης των βίαιων κλοπών smartphone. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να εξασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες θα θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των καταναλωτών και θα εργαστούν για τον τερματισμό της επιδημίας κλοπών smartphone.»
Η ανακοίνωση από τους Σνάιντερμαν και Γκασκόν προσέθεσε ότι, με τις τελευταίες δεσμεύσεις από τη Google και τη Microsoft, το 97% της αγοράς smartphone στις ΗΠΑ θα πρέπει να ελέγχεται από τους κατασκευαστές μέσω του χαρακτηριστικού του διακόπτη απενεργοποίησης.

Πηγή: FORTUNEGREECE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου