20140625

ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ


Ο Μιχάλης Ψαλλίδας μέσω της Crowd Policy ξαναδίνει νόημα στην έννοια του πολίτη και των δικαιωμάτων του.

Η συμμετοχή τους σε έργα που αφορούσαν την παρακολούθηση υλοποίησης κυβερνητικών στόχων με τη συμμετοχή των πολιτών ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για τη δημιουργία της Crowd Policy.
Το 2012, μια ομάδα που αποτελούνταν από τρεις νέους ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα πληροφορικής, επικοινωνιών και επιχειρηματικής οργάνωσης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προχώρησε στη σύσταση μιας εταιρείας στην οποία ο πολίτης θα βρίσκεται στο επίκεντρο και θα αξιολογεί την πορεία των οργανισμών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όπως θα έκανε και στην περίπτωση της υλοποίησης των κυβερνητικών στόχων.
Άλλωστε, το οργανόγραμμα και η λειτουργία ενός οργανισμού δεν παύουν να αποτελούν μια μικρογραφία του τρόπου με τον οποίο είναι δομημένη η κυβέρνηση μιας χώρας.
Όπως αναφέρει στο FortuneGreece.com, o Μιχάλης Ψαλλίδας, ένας εκ των τριών συνιδρυτών της Crowd Policy, μια κυβέρνηση αλλά και η διοίκηση ενός οργανισμού θα πρέπει να κρίνονται αντικειμενικά έχοντας ως βασικό κριτήριο τη συνέπεια στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν. Ο πολίτης θα μπορεί πλέον να αξιολογεί τις πολιτικές και την εφαρμογή τους και να υπάρχει τεκμηριωμένη μέτρηση του βαθμού επίτευξης των στόχων αυτών.
Το όνομα της εταιρείας υποδηλώνει άλλωστε και το σκοπό που επιτελεί. Το Crowd Policy  προέρχεται από το crowdsourcing, που σημαίνει πληθοπορισμός, και τη λέξη policy, και είναι κατοχυρωμένο ευρωπαϊκό εμπορικό σήμα. Ηχηρά ονόματα όπως ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Innovathens, ο Δήμος Αθηναίων και πολλοί άλλοι εμπιστεύονται τις υπηρεσίες της Crowd Policy προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα τους και να ικανοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.

Πηγή: fortunegreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου